Amenajarea interioara eleganta in stil colonial

Considerat unul dintre primele stiluri eclectice, stilul colonial a aparut in ultimele decenii ale secolului XVII si s-a dezvoltat in prima jumatate a secolului XIX in amenajarile interioare, avand ca punct de plecare stilurile georgian si Adam. Fiind un mix de stiluri, include numeroase influente si detalii si exemplifica perfect expresia „unitate in diversitate”.

amenajarea interioara

Pentru a arata cat de departe au ajuns in calatoriile lor, englezii au adus din India, Africa, Caraibe sau Extremul Orient obiecte de mobilier de bambus sau trestie, imprimeuri animale sau in carouri, esente din lemn pretios, impletituri din rachita, matase, imbracamintea alba, bumbacul usor, culorile intense, podele inchise la culoare langa pereti albi si peisaje amestecate.

Tavanele inalte, menite sa mentina racoarea in zonele calde, au fost un element arhitectural pe care colonistii l-au raspandit in intreaga lume. Langa obiectele de mobilier masiv, tipic englezesc, s-au adaugat piese mai usoare din bambus si covoare din fibre naturale ca iuta sau iarba de mare, pernute aruncate neglijent, precum si elemente de flora si fauna exotica sau esente din lemn de tec, mahon si abanos.

stil colonial

Astfel, spatiile au devenit luxoase si sofisticate, dar confortabile, iar profilele si ancadramentele decorative nu fac decat sa evidentieze si mai mult interioarele amenajate in acest fel. NMC Romania va pune la dispozitie profile decorative specifice stilului colonial, al caror design elegant si delicat se poate adapta interioarelor spatioase!

0