Art Deco in designul interior

Sinonim cu luxul si opulenta, stilul Art Deco a atins apogeul popularitatii sale in perioada interbelica, fiind influentat de explozia grafica si industriala, si a patruns in toate domeniile artelor decorative si ale designului interior.

Influenţat de cubism, expresionism si futurism, stilul Art Deco se defineste prin forme geometrice indraznete, curbe elegante, motive florale stilizate, linii simple si culori amestecate. Un semn distinctiv al stilului Art Deco este accentul pus pe formele geometrice, modelele unghiulare si desenele in trepte in care se dizolva elemente de design din Egiptul antic, Bizant si Grecia, precum si motive clasice, exotice sau din America de Sud si Africa tribala.

art deco

Stilul Art Deco a revenit din nou ca o inspirație de stil si designerii ne asigura ca putem adauga o nota traditionala incaperilor chiar si in cazul unui decor modern. Cornisele, plintele sau alte profile decorative pentru interior nu se demodeaza niciodata, aduc un plus oricarei incaperi si pot fi adaptate stilului pe care il preferati. Uneori, cornisele trebuie sa fie personalizate pentru a se potrivi peretilor curbati sau tavanelor decorative. Faptul ca sunt usor de montat si de intretinut reprezinta un motiv in plus pentru a le include in designul interior, fiind modalitatea perfecta de a realiza finisajele unei incaperi.

designul interior art deco

0