Home

Cum să creezi lumina ambientală perfectă: profilele decorative cu banda LED pentru locuința ta

Atunci când vorbim despre o amenajare interioară, oamenii își vor dori să petreacă timpul liber și să lucreze într-un mediu care inspiră eleganță, lux și bun gust. Și mai bine se vor simți când oaspeții le trec pragul și se declară uimiți de bunul gust și ornamentele deosebite și calitative din cameră. Deși unele persoane consideră că în amenajarea unui spațiu contează doar mobilierul, arhitecții și designerii de top recomandă o mai mare atenție la toate detaliile, pentru a obține un rezultat de excepție. Unul dintre amănuntele de care trebuie să se țină cont atunci când aranjăm o cameră este iluminatul ambiental al casei, ce trebuie neapărat să creeze o atmosferă specială, ce arată gustul aparte al proprietarului.

În acest articol vei descoperi informații comune despre profilele decorative cu banda LED, dar și despre cum să creezi lumină ambientală într-o casă sau apartament. Este important să ți cont de câteva reguli pentru a avea o lumină potrivită în locuința ta.  De asemenea, vei afla ce modele de profile LED poți folosi într-o casă, dar și răspunsurile la unele întrebări frecvente despre acest subiect.

Cum folosești profilele decorative cu banda LED la decorarea casei?

Simplu, trebuie să știi că sunt puține lucruri de care depinde amplasarea unor baghete cu LED în locuința ta:

1.       În zona unde vrei să aplici plinta de iluminat direct este necesar să existe o priză;

2.       Plinta cu lumină LED se aplică rapid folosind un adeziv de lipire și unul de îmbinare;

3.       Poți instala scafa sau plinta în locurile prin care trec țevile inestetice din casă pentru a le ascunde într-un mod elegant;

4.       Profilele de interior trebuie să conțină bandă LED cu lumină calda și nu foarte puternică, pentru a crea acea atmosfera relaxantă;

De ce să folosești plinte, cornișe sau brâuri decorative cu banda LED?

În designul interior arhitecții pun mare accent pe existența unei lumini ce se află în armonie cu decorul camerei. Crearea unei atmosfere speciale în locuință trebuie să țină cont de sursele de iluminat, doar așa poți obține un spațiu deosebit aranjat. Cu ajutorul acestor profile de interior vei pune în valoare atât mobilierul, accesoriile, dar și alte obiecte din încăpere, realizând astfel un mediu favorabil oricăror activități desfășurate de tine sau de familia ta.

Atmosfera intimă și caldă ce invită la relaxare și timp de calitate cu familia se creează ținând cont de lumina ambientală ce trebuie să aibă o intensitate medie. Designul profilelor de iluminat direct cu LED se vor aranja plăcut cu stilul arhitectural al locuinței, creeand astfel o continuitate între decorațiunile din interior.

Ce modele de profile cu banda LED pot folosi pentru fiecare camera din locuință?

Atunci când iți dorești o atmosferă cu lumină ambientală interioară, trebuie să ții cont și de tipul de cameră în care este instalată. Fie că ne referim la living, dormitor, hol, bucătărie, baie, etc., important este să ai în vedere câteva lucruri, în așa fel încât rezultatul să fie cel potrivit.

•        În living este necesar să se țină cont de mărimea și designul încăperii, fiind recomandat să se folosească atât aplicele, cât și scafele cu spoturi integrate;

•        Fiind cel mai dinamic spațiu din casă, în bucătărie se pot folosi mai multe tipuri de iluminat. O bucătărie poate fi completată cu ajutorul profilelor cu spoturi sau al cornișelor cu LED;

•        Pentru a ilumina ambiental dormitorul, puteți opta pentru veioze, scafe cu spoturi sau cornișe cu banda LED, corpuri ce nu oferă o lumină rece și deranjantă;

•        Baia este o cameră care trebuie să primească lumină multă, deoarece este nevoie de vizibilitate ridicată. Corpurile de iluminat pentru baie sunt obligatorii și puteți utiliza cornișe integrate cu lumină LED sau spoturi. Profilele marca NMC sunt create special pentru a rezista la umezeală ridicată și aburi;

•        În holul de la intrarea în locuință puteți monta mai multe brâuri decorative cu banda LED sau scafe cu spoturi pentru a evidenția întregul decor;

Întrebări și răspunsuri frecvente

Alegerea intensității și culorii generate de profilele de interior pentru iluminat trebuie să pună în valoare casa sau apartamentul, precum și stilul de amenajare. Mai jos regăsești câteva întrebări la care îți vom răspunde pe scurt:

Ce modele de profile pentru iluminat ambiental se poartă?

Cele mai eficiente profile de iluminat ambiental din portofoliul nostru le regăsești AICI. Acestea recomandăm sa le folosești cu lumină caldă, poziționata sub formă de brâu decorativ, pe lângă cada sau oglinda din baie sau în dormitor. De asemenea, poți folosi profile de interior dotate cu spoturi, în funcție de încăpere.

Ce înseamnă iluminat ambiental?

Iluminatul ambiental este acea lumină care creează o atmosferă aparte, intimă și relaxantă, destinate socializării.

Care sunt beneficiile iluminatului ambiental pentru om?

Specialiștii spun că acest tip de iluminat ambiental stimulează creierului uman, oferind dinamism, concentrare ridicată și eficacitate crescută.

Articolul conține imagini realizate de arhitecții NMC și sperăm să te inspire cu suficiente idei despre cum îți vei decora locuința cu profile pentru interior cu banda LED.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

5 măsuri de siguranță pentru protejarea datelor personale și bancare, de la NMC România

Pentru că astăzi este Ziua Siguranței pe internet, iar așa cum NMC România ține la siguranța produselor și serviciilor oferite, tot așa ținem să atragem atenția și asupra măsurilor de siguranță pe care trebuie să le luați când vindeți sau cumpărați online. De ce? Pentru că este important să fim vigilenți atunci când vine vorba de atacurile online prin care infractorii obțin date personale și/sau bancare.

În contextul pandemic, majoritatea dintre noi cumpărăm online, astfel că, NMC România vă sfătuiește să fiți atenți la tentiativele de atac de tip `phishing`, unde hackerii folosesc SMS-uri, e-mailuri sau website-uri false, ce crează percepția că sunt trimise de companii renumite.

Regăsiți mai jos 5 sfaturi de care să țineți cont pentru a vă proteja împotriva furtului online:

#1 Verifică dacă sunt greșeli de ortografie. Vezi dacă mesajele/e-mailurile primite conțin greșeli sau exprimări incorecte. Mesajele frauduloase pot conține o formă generală de exprimare sau caractere suspecte, fără a fi personalizate cu numele/prenumele dumneavoastră.

#2 Atenție sporită la orice link primiți. Indiferent că ne referim la rețelele de socializare (Facebook, Instagram, LinkedIn, etc.) sau e-mailuri, dacă primiți un link unde vi se cere să introduceți datele contului bancar sau orice alte date personale, NU o faceți. Este important să verificați dacă adresa website-ului este securizată, adică începe cu „https” (și nu cu „http”) și că URL-ul este cel corect (ex: https://nmcromania.ro/).

#3 Păstrează conversația pe canalul oficial al companiei. Fie că îți confirmi comanda telefonic cu un consultant NMC România sau în coșul de cumpărături online, asigură-te că ești în legătură directă și oficială cu firma de la care îți achiziționezi produsul.

#4 Ia în considerare faptul că NU trebuie să oferi datele sensibile ale cardului bancar (Nume, număr, dată expirare, cod CVV) unei persoane care le solicită prin SMS/ e-mail. Niciodată un reprezentant NMC România nu o să-ți ceară aceste date.

#5 Deschide fișierele atașate e-mailului doar de la persoane de încredere și dacă știi exact ce ar trebui să găsești în ele. Aceste fișiere pot fi malițioase și pot conține viruși nedetectați de nici un antivirus și care pot fi baza unui atac de tip phishing.

NMC România recomandă să fiți precauți, iar dacă suspectați că ați fost victima unui atac de tip phishing, anunțați banca care a emis cardul și cereți blocarea acestuia. Dacă sunt situații în care primiți mesaje/e-mailuri care par a fi transmise de către NMC România, dar conțin atașamente sau linkuri care sunt suspecte, vă rugăm să ne sesizați la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Între imagini de revistă și costuri reale

Atunci când vă gândiți să începeți o amenajare, este bine să o faceți în mod asumat și fară să încercați să faceți rabat de la calitate. Înainte de toate trebuie să puneți pe hârtie costurile reale ale proiectului dumneavoastră: a materialelor necesare, a oamenilor care vor lucra pentru punerea în practică a proiectului și a timpului dumneavoastră pe care vi-l permiteți să îl alocați amenajării. Este foarte important să alocați timp. Altfel, rezultatele vă vor descumpăni.

Dacă ajungeți la concluzia că nu vă ajung banii, mai bine amânați proiectul pentru un timp. Calitatea nu are niciun fel de relație cu cele mai bune prețuri de pe piață. Prețuri care se dovedesc într-un final a fi extrem de păguboase. Pentru că produsele ieftine se strică repede și veți fi nevoiți să le înlocuiți.

Vă exemplificăm mai jos trei bugete orientative pentru a avea un punct de discuție cu cei care își doresc cu adevărat să își amenajeze casa cu profile decorative de la NMC România și nu știu în ce termeni financiari o pot face. Să țineți cont că vorbim de cantități orientative. Acestea pot diferi în funcție de dimensiunea fiecăriu proiect.

Cornișe și plinte în camera albastră

În fotografia de mai sus avem o amenajare pe cât de reușită, pe atât de simplu de obținut. Și asta nu la modul declarativ. Dacă aveți informațiile corecte, jumătate din proiect este ca și realizat. Astfel, profilele decorative de la NMC România care au fost folosite în imagine sunt următoarele:

  • Cornișă – AD21 – 5 bucăți. O găsiți AICI 
  • Plintă – FL1 – 6 bucăți. O găsiți AICI

Dacă vi se pare prea simplu, vă spunem că nu e nimic în neregulă. Să țineți cont că numărul de bucăți se referă la ceea ce este vizibil în fotografie și nu depășește perimetrul camerei albastre.

Un hol sofisticat în care puteți zăbovi fără să dați explicații

Numai cine nu are un hol sofisticat nu a cunoscut bucuria unei discuții tihnite, atunci când îți conduci invitații. Invitați care se vor da cu greu duși la casele lor. Pentru că vor dori să admire proporțiile amenajării în tihnă.

Nevoile reale pentru obținerea imaginii din fotografia de mai sus sunt următoarele:

  • Brâu WL1 – 5 bucăți. Le găsiți AICI
  • Brâu Z13 – 5 bucăți. Le găsiți AICI
  • Plinta FL2 si FL6, câte 8 bucăți din fiecare. Le găsiți AICI și AICI
  • Materiale folosite pentru tavan: brâu WL1 – 31 de bucăți pe care le găsiți AICI și rozeta decorativă R13 – 1 set. Îl găsiți AICI

Știm că par multe și oarecum complicate. Vă asigurăm că în realitate proiectul este fezabil cu puțină voință și răbdare. Rezultatul este cel care obligă la o aplecare mai elaborată asupra amenjarii.

Realitatea exterioară

Și ultima fotografie este pentru o amenjare exterioară. Vă spunem de ce aveți nevoie pentru fereastra din imagine exact pentru a vedea mai bine cum trebuie să gândiți un proiect.

Astfel, pentru fereastră au fost folosite:

  • ancadramente NA104 – 3 bucăți. Le găsiți AICI
  • solbanc REFA11 – 1 bucată. Îl găsiți AICI

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Bârnele decorative pentru un plus de naturalețe al spațiului locuit

În zilele noastre, o bună parte a timpului o petrecem în interior. Ne dorim cu ardoare să ne întoarcem la natură și să ne bucurăm de frumosul clasic și pur. Așa că este foarte important ca ceea ce vedem în jurul nostru să fie cât mai natural. Cumva, trebuie să ajungem să obținem un echilibru între ceea ce avem în spațiul locuit versus ce intră în casă prin fereastră; să reușim să aducem o parte din natură în interior. Fără să fim nevoiți să renunțăm la viața urbană.

Atunci când decidem să folosim bârne decorative în amenjarea spațiului interior putem fi siguri că eleganța va fi la ea acasă. Într-un mod discret și cu o naturalețe debordantă. Acest lucru se întâmplă deoarece bârnele decorative sunt elemente care oferă multă căldură spațiului locuit. Invariabil, gândul se îndreaptă spre natură și poți trăi oarecum extravagant într-un mod atât de simplu. Și când spunem extravagant ne referim la faptul că nu e nevoie să visăm cu ochii deschiși la cabana preferată de la munte ori la o casă tradițională de la țară. O putem replica în mediul în care trăim zi de zi. E drept, la nivel de detaliu, dar acel detaliu face diferența.

Este un truism să spunem că mereu lemnul va fi cel care va institui în casă o ambianță plăcută. Aspectul de lemn al grinzilor și traverselor de la NMC România este cel care ne duce cu gândul la vacanțele petrecute la munte ori în copilărie, la bunici. În plus, dacă nu vine muntele la noi, îl putem aduce noi cât mai aproape.

În goana nebună de a ține pasul cu ultimele tendințe din amenajările interioare, uităm că personalizarea interiorului casei cu ajutorul bârnelor decorative este o bucurie. O bucurie pe care ne-o putem permite și care ne lasă să visăm cu privirea înfiptă în realitate. Aspecul rustic este binevenit, mai ales pentru cei care trăim în mediul urban și care avem atâta nevoie de întoarcere la natură. Există o stare de confort care ne este la îndemână și de care merită să profităm.

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produse ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Redefinește interioarele decorative în stil Art Nouveau

Dacă ești adeptul unui stil extravagant și îți dorești o casă care să iasă în evidență, orientează-te către ornamentele decorative ale stilului Art Nouveau cunoscut și sub denumirea La Belle Epoque.

Apărut inițial în Franța și Belgia, în perioada 1890-1914, acest stil decorativ organic, cu forme feminine, a cărei frumusețe incontestabilă este apreciată și în zilele noastre, s-a dezvoltat ca o reacție împotriva stilului victorian și a imitațiilor istorice, încorporând artele plastice în arhitectură și design, precum și materiale inovatoare ca fierul și sticla, noi tehnologii și iluminări electrice și un design inspirat din forme ale naturii – flori, viță de vie, scoici, pene și aripi de insecte.

În cadrul NMC, designerii noștri adoptă acest stil, aducând în portofoliul de creații și panourile decorative de perete.

Numele acestui curent artistic provine de la numele magazinului Maison de l’Art Nouveau din Paris care expunea și vindea obiecte de artă. Cu liniile sale curbe și ondulate, stilul Art Nouveau a reprezentat tranziția spre modernismul secolului XX.

Lemnul sculptat reprezintă o caracteristică a stilului Art Nouveau, iar fierăria decorativă și metalul turnat cu linii ondulate și asimetrice i-au cucerit pe proprietarii de case înstăriți și pot fi utilizate pentru porți, garduri și balustrade.

Vitraliile ilustrează cel mai bine curbele și împodobesc sau pun în evidență corpurile de iluminat. Faianța în stil Art Nouveau se potrivește cel mai bine în casele moderne și tradiționale.

Atât interioarele casei tale, cât și fațadă pot fi evidențiate cu ornamente decorative în care să predomine colțurile rotunjite, arcadele și asimetriile, iar ferestrele împodobite cu ancadramente și console decorative cât mai extravagante.

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Decorațiunile interioare – micile detalii pentru marile schimbări

Decorațiunile interioare pot îmbunătăți aspectul general al oricărei locuinței. Elementele arhitecturale precum ancadramentele, plintele, cornișele sau panourile decorative sunt cele care contează și definesc stilul și personalitatea unei locuințe, conferind detalii și profunzime unei încăperi.

Indiferent dacă doriți să înfrumusețați sau să schimbați stilul unui spațiu, decorațiunile interioare vor oferi acestuia mai multă personalitate și o identitate ce nu va putea fi trecută cu vederea. Folosită la îmbinarea dintre perete și podea, plinta decorativă ascunde goluri între finisaje, protejându-le. În mod tradițional, plinta era alcătuită din trei părți separate, dar, în prezent, plintele sunt făcute dintr-o singură piesă pentru o estetică mai curată și mai apropiată de stilul contemporan.

Panourile decorative permit modelarea și înfrumusețarea cu stil a locuinței, oferind numeroase opțiuni creative și efecte vizuale deosebite. Variantele de panelare sunt numeroase și au avantajul că pot fi vopsite în culoarea dorită pentru amenajarea locuinței.

Ancadramentele reprezintă metoda tradițională de încadrare a ferestrelor și ușilor cu ajutorul pieselor laterale, superioare și inferioare separate. Deoarece fiecare piesă este distinctă, ornamentul poate fi bogat detaliat. Piesele pot fi achiziționate separat permițând crearea unui profil cu aspectul pe care îl veți dori. Ancadramentul ușilor, asemenea celui al ferestrelor, poate fi realizat din piese separate, ele făcând parte din aceeași categorie de profile.

Brâul decorativ evidențiază talia pereților, protejază pereții, dar poate îndeplini rolul de platformă pentru etalarea obiectelor de artă, chiar dacă nu este mereu aproape de partea superioară a peretelui.

Cornișa îmbină pereții cu tavanul având capacitatea de a modela și a defini tranziția între acestea. Ca și în celelalte situații, alegerea profilelor și a dimensiunilor sunt aproape nelimitate.

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produse ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Amenajarea interioară elegantă în stil colonial

Considerat unul dintre primele stiluri eclectice, stilul colonial a apărut în ultimele decenii ale secolului XVII și s-a dezvoltat în prima jumătate a secolului XIX în amenajările interioare, având ca punct de plecare stilurile georgian și Adam. Fiind un mix de stiluri, include numeroase influențe și detalii și exemplifică perfect expresia „unitate în diversitate”.

Pentru a arăta cât de departe au ajuns în călătoriile lor, englezii au adus din India, Africa, Caraibe sau Extremul Orient obiecte de mobilier de bambus sau trestie, imprimeuri animale sau în carouri, esențe din lemn prețios, împletituri din rachiță, mătase, îmbrăcăminte albă, bumbacul ușor, culorile intense, podele închise la culoare lângă pereți albi și peisaje amestecate.

Tavanele înalte, menite să mențină răcoarea în zonele calde, au fost un element arhitectural pe care coloniștii l-au răspândit în întreaga lume. Lângă obiectele de mobilier masiv, tipic englezesc, s-au adăugat piese mai ușoare din bambus și covoare din fibre naturale ca iuta sau iarba de mare, pernuțe aruncate neglijent, precum și elemente de floră și faună exotică sau esențe din lemn de tec, mahon și abanos.

Astfel, spațiile au devenit luxoase și sofisticate, dar confortabile, iar profilele și ancadramentele decorative nu fac decât să evidențieze și mai mult interioarele amenajate în acest fel. NMC România vă pune la dispoziție profile decorative specifice stilului colonial, al căror design elegant și delicat se poate adapta interioarelor spațioase!

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Designul luminos și simplu în stil scandinav

Simplitatea luminoasă a stilului scandinav specific țărilor nordice – Danemarca, Suedia și Norvegia – a apărut și s-a dezvoltat în designul interior în prima jumătate a secolului XX printr-o estetică simplă, minimalistă, plină de luminozitate și aflată în conexiune cu natura.

Natural și cald, stilul scandinav utilizează în exces albul, de la pereți și podele amplificând lumina naturală, în timp ce mobilierul și decorul sunt reduse pentru a menține o atmosferă cât mai aerisită și confortabilă cu canapele, fotolii și mobilier cu accente de lemn alb. Decorul este, într-o mare măsură inspirat de natură și vor fi prezente lemnul, lâna, covoarele din piele de oaie, plantele și materialele organice.

De regulă, obiectele contemporane și vintage definite prin simplitate se pot integra foarte bine în spațiile decorate în maniera scandinavă adoptând un mix eclectic între vintage și modern. Alegerea profilelor decorative în acest context devine foarte simplă. Chiar dacă designul scandinav este recunoscut pentru liniile sale geometrice simple, la NMC România puteți alege elemente de design interior aparținând oricărui stil decorativ.

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Art Deco în designul interior

Sinonim cu luxul și opulența, stilul Art Deco a atins apogeul popularității sale în perioada interbelică, fiind influențat de explozia grafică și industrială, și a pătruns în toate domeniile artelor decorative și ale designului interior.

Influenţat de cubism, expresionism și futurism, stilul Art Deco se definește prin forme geometrice îndrăznețe, curbe elegante, motive florale stilizate, linii simple și culori amestecate. Un semn distinctiv al stilului Art Deco este accentul pus pe formele geometrice, modelele unghiulare și desenele în trepte în care se dizolvă elemente de design din Egiptul antic, Bizanț și Grecia, precum și motive clasice, exotice sau din America de Sud și Africa tribală.

Stilul Art Deco a revenit din nou ca o inspirație de stil și designerii ne asigură că putem adăuga o notă tradițională încăperilor chiar și în cazul unui decor modern. Cornișele, plintele sau alte profile decorative pentru interior nu se demodează niciodată, aduc un plus oricărei încăperi și pot fi adaptate stilului pe care îl preferați. Uneori, cornișele trebuie să fie personalizate pentru a se potrivi pereților curbați sau tavanelor decorative. Faptul că sunt ușor de montat și de întreținut reprezintă un motiv în plus pentru a le include în designul interior, fiind modalitatea perfectă de a realiza finisajele unei încăperi.

NMC România vă pune la dispoziție profile decorative specifice stilului Art Deco, al căror design exravagant se poate adapta interioarelor spațioase! Toate modele de cornișe, plinte sau alte profile decorative le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.

Stilul minimalist în amenajările interioare

Apărut în anii ’50 în artele plastice, ca o consecință a „marii depresii” provocate de criza economică, stilul minimalist a migrat ulterior în amenajările interioare.

Minimalismul se traduce prin expresia “Less is more” (mai puțin înseamnă mai mult) exprimând starea de relaxare indusă prin obișnuița de a trăi cu mai puțin – obiecte, zgomot, culori etc. Limitarea se face la obiectele strict necesare, excluzându-le pe cele amuzante, fără funcționalitate în scopul de a menține spațiul echilibrat.

Stilul minimalist se referă la simplitatea care nu întotdeauna este la îndemână, fără a implica însă condiționări decorative sau lipsa confortului. Se caracterizează prin coloristica redusă în care predomină albul și nuanțele monocrome de bej, crem sau gri, iar în abordarea contemporană există o tendință de a include nuanțele pastelate de verde. Chiar dacă acest stil este recunoscut pentru abordarea sa simplă, la NMC România puteți alege elemente de design interior aparținând oricărui stil decorativ.

Lumina joacă un rol foarte important și din acest motiv corpurile de iluminat se remarcă prin simplitate și design. Directă sau indirectă, în unele situații difuză, provenind din surse indirecte, cum ar fi scafele decorative, conferă impresia de destindere și profunzime.

Pentru amenajările interioare e bine de știut că formele geometrice, liniile drepte și decorațiunile fără model sau cu modele simple sunt reprezentative stilului minimalist.

Toate modele disponibile le puteti regasi AICI.

Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0741 588 858.

Distribuie acest articol cu familia și prietenii tăi.