Profilele de interior, cum să le folosești cu rezultate maxime


Profilele de interior, cum să le folosești cu rezultate maxime.

Profilele de interior aplicate acolo unde pereții se întâlnesc cu tavanele, ușile sau ferestrele definesc în mod sigur designul unei camere. Dacă nu credeți, pentru a întări această afirmație, vă recomand un test. Luați un corp simplu de mobilier. Apoi verificați cum modelele cele mai simple de profile aplicate pe acesta îi conferă adâncime în spațiu ce îl face mai prețios și atemporal.

În rândurile de mai jos găsiți câteva exemple de utilizare pentru profilele de interior. Pentru mai multe detalii despre utilizarea profilelor decorative ne puteți da un telefon la numărul 0720533660 – NMC Romania.


Imaginație fără limite.

Există atât de multe moduri de a te juca cu culoarea, forma și textura profilelor de interior. Vă dăm aici doar câteva exemple de utilizare. Aplicați pe cornișe, cu un burete, pete șterse de culoare pentru o imagine nobilă. Vopsiți-le în alb pentru o claritate specifică stilului englezesc. Sau vopsiți-le în aceeași culoare cu peretele pentru a crea o tranziție fără cusur. Alegeți o cornișă sau o scafă înaltă pentru zona ferestrei, pentru mascarea galeriei. Într-adevăr, opțiunile sunt nesfârșite. 


În imagine: panouri decorative 3D, cornișă pentru iluminat indirect cu LED, accent 3D.

O abordare simplă a profilelor este marcarea lor cu o vopsea albă, strălucitoare. Astfel, totul pare mai curat, creând în același timp un contrast deosebit cu pereții.

Să spunem că nu vreți să încărcați designul camerei. Chiar și o cornișă cu înălțime mică va crește designul camerei. În plus, va ascunde defectele îmbinării dintre perete și tavan. Iar vopsirea tavanului și a cornișei în aceeași culoare fac spațiul de locuit să se simtă mai înalt și mai mare.

Forme coordonate cu profilele de interior.

Formele profilelor decorative de pe pereți și formele cornișelor și bazelor de mobilier nu trebuie mereu să se potrivească identic! Însă formele trebuie coordonate la nivelul cornișelor și respectiv la nivelul plintelor sau ancadramentelor ușilor.

Cornișă decorativă vopsită în aceeași culoare cu tavanul, cu înălțime coordonată cu mobilierul.

Cele mai multe forme de cornișe pe care le vedem în camere sunt destul de tipice. În același timp, aproape toate dau volum spațiilor. Uneori găsești cornișe foarte rafinate, din poliuretan. Detaliile extrem de decorative ale acestora devin un strat de textură. Ca urmare, cornișa adâncește designul și aspectul final al camerei nu mai poate fi ignorat.

Contraste cromatice

Vă place contrastul?Nu puteți obține unul mai mare altfel decât folosind schema alb cu negru. Vă imaginați pereții vopsiți în negru. Apoi tavanul și cornișele, plintele și conturul ușilor și ferestrelor vopsite în alb. Acest model de design interior se poate aplica în special într-o cameră inițial fără lumină. În final, rezultatul va conduce către o cameră ce întărește albul. Iar negrul va fi și mai special și mai grozav, fără a fi însă copleșitor.

Combinație de caroiaj, brâu și plintă decorativă, vopsite în contrast.

Dar nu toate cornișele, brâurile și plintele trebuie să fie albe și luminoase. Vopsiți profilele într-o culoare închisă. Astfel faceți o cameră albă să aibă prestanță și un aspect îndrăzneț, contrastant.