Cum obții o amenajare în stil rustic autentic

Cum obții o amenajare în stil rustic autentic

O amenajare în stil rustic se definește prin simplitate, folosește materiale și texturi preluate din natură, este accentuat cu decorațiuni handmade și integrează elemente tradiționale. Bârnele, grinzile și scândurile decorative sunt omniprezente în amenajările rustice sau romantice. Pentru mai multe detalii despre profilele decorative ne puteți contacta la telefon 0741 588 858 – NMC Romania.

Lemnul brut, simplu și tradițional

O locuință amenajată în acest stil necesită obligatoriu bârne, grinzi sau scânduri din lemn. Procurarea unui lemn aparent de calitate nu este o sarcină ușoară. Găsești astfel de materiale la casele vechi dezafectate dar prețul lor nu este mic. Uneori calitatea materialelor recuperate lasă de dorit și necesită intervenții de recondiționare laborioase și costisitoare.

Din fericire există astăzi profile din poliuretan ce imită cu succes bârnele și scândurile din lemn. Cu aceste profile, transformarea unui interior într-un spațiu romantic sau de cabana tradițională nu mai este o lucrare dificilă.

Amenajare cu bârne decorative utilizate ca ancadrament cu rol de separare a spațiilor

Amenajare în stil rustic, fără murdărie și transpirație

Folosirea lemnului de construcție ar putea fi prea scumpă pentru unii proprietari de case. În plus, dificultatea instalării acestor elemente grele în tavanul sau pereții unei bucătării sau în living poate fi o provocare. Dacă nu puteți trăi fără aceste elemente de decor, grinzile, bârnele și scândurile noastre din poliuretan vor arăta la fel de uimitoare ca cele reale. Grinzile de tavan din poliuretan au aspect autentic de lemn, au greutate mică și sunt ușor de instalat. Datorită greutății reduse, sunt perfect potrivite pentru decorarea interioară creativă.

Instalarea acestor elemente din poliuretan se face fără multă murdărie și transpirație. De cele mai multe ori se folosesc adezivii recomandați pentru lipire, îmbinare și chituire, fără alte prinderi mecanice. Profilele sunt astfel proiectate încât au aderență mare pe suprafața de lipire. Acest lucru înseamnă o instalare fără găurire, murdărie și zgomot. Până la uscarea adezivului este necesară susținerea profilelor.

Detaliu profil bârnă decorativă și consolă din poliuretan

Finisajul grinzilor noastre este unul excepțional. În fapt, diferența față de alte produse similare este chiar finisajul – textura, culoarea, aspectul autentic de lemn. Marginile, muchiile și ornamentele realiste susțin acest aspect unic. Grinzile și scândurile din poliuretan pot fi vopsite dacă este necesar.

Unde le poți utiliza

Multiple utilizări în designul de interior ale bârnelor decorative din poliuretan

Grinzile și scândurile noastre sunt elemente minunate de decor. Acestea pot fi folosite pentru a acoperi cablurile televizorului, neregularitățile și fisurile din tavan și pereți. Montate în tavan cu rol aparent de susținere, grinzile din poliuretan transformă radical camera. O bârnă falsă montată deasupra șemineului are un farmec romantic. O scândură din poliuretan poate fi folosită ca poliță în perete, deasupra canapelei. Folosiți o grindă ca element stilistic singular deasupra unei arcade. Sau, amenajați din scânduri un panou de accent în spatele televizorului.

Pentru mai multe detalii despre profilele decorative ne puteți contacta la 0741 588 858. Vezi aici și alte articole pe tema amenajărilor rustice.

About the author

Bogdan Mitroiu administrator