Designul luminos si simplu in stil scandinav

Simplitatea luminoasa a stilului scandinav specific tarilor nordice – Danemarca, Suedia si Norvegia – a aparut si s-a dezvoltat in designul interior in prima jumatate a secolului XX printr-o estetica simpla, minimalista, plina de luminozitate si aflata in conexiune cu natura.

Natural si cald, stilul scandinav utilizeaza in exces albul, de la la pereti si podele amplificand lumina naturala, in timp ce mobilierul si decorul sunt reduse pentru a mentine o atmosfera cat mai aerisita si confortabila cu canapele si fotolii si mobilier cu accente de lemn alb. Decorul este, intr-o mare masura inspirat de natura si vor fi prezente lemnul, lana, covoarele din piele de oaie, plantele si materialele organice.

design stil scandinav

De regula, obiectele contemporane si vintage definite prin simplitate se pot integra foarte bine in spatiile decorate in maniera scandinava adoptand un mix eclectic intre vintage si modern. Alegerea profilelor decorative in acest context devine foarte simpla. Chiar daca designul scandinav este recunoscut pentru liniile sale geometrice simple, puteti alege elemente de design interior apartinand oricarui stil decorativ.

design luminos si simplu

0