Intrebari Frecvente

I. Exista costuri suplimentare pentru realizarea unor profile personalizate?

R.Da. Pentru profilele care nu sunt in portofoliul nostru si pentru arcade.

I.Pot vedea mostre din profilele pe care doresc sa le achizitionez?

R Sunteti mai mult decat bineveniti, in showroom-ul nostru pentru a observa gama de produse standard. Daca nu aveti posibilitatea de a veni, in functie de selectia facuta de dvs., va vom trimite cu ajutorul curieratului rapid mostrele pe care doriti sa le cumparati.

I.In ce paleta de culori se comercializeaza profilele arhitecturale?

R.Profilele NMC sunt de culoare gri datorita amestecului de compusi pe baza de rasini sintetice, minerale cuartoase si calcaroase, aditivi si apa.

I.Sa le vopsesc inainte sa le montez, sau dupa instalare?

R.Cu certitudine profilele arhitecturale trebuie intai montate pe fatada casei. De asemenea mai intai trebuie aplicat un strat de amorsa si dupa finisate cu vopsea lavabila, acrilica de exterior. Va recomandam ca aceasta sa contina si silicon.

I.Daca am un profil desenat de catre arhitectul/designerul cu care colaborez, il puteti executa?

R Filosofia NMC, consta in apropierea fata de nevoile clientilor, deci sigur ca putem executa profilele desenate de orice colaborator al viitorilor nostri clienti. De asemenea putem veni in intimpinarea propunerilor dvs. cu sugestii legate de utilitate, montaj, design adecvat.

I.Daca doresc ca profilele ce urmeaza sa le cumpar, sa fie taiate in unghiuri de 45° dupa o schita existenta, cum pot proceda?

R.Se pot debita profilele decorative ce urmeaza a fi cumparate. In schimb aceasta operatiune va creste termenul de livrare cu 1-2 zile si costul manoperei in functie de cantitate si nivelul de comenzi existent. Insa noi recomandam ca aceasta operatiune sa fie realizata direct de catre echipa de montaj la fata locului.

I.Cum achizitionez un produs care nu este pe stoc?

R. In acest caz se emite o factura de avans de 50% din valoarea cotatiei de pret, se lanseaza comanda in executie , si dupa 7-10 zile lucratoare se livreaza marfa si se achita diferenta din valoare.

I.Se poate modifica o comanda lansata?

R. Desigur, comanda se poate modifica daca nu a fost livrata pana in momentul respectiv, iar in cazul profilelor custom acest lucru este posibil numai daca nu a fost lansata in executie.

I. Am un proiect, care este in prezent in costructie. Cum se poate obtine o oferta pentru profilele arhitecturale necesare?

R. Trimiteti email cu planurile si noi vom raspunde cu operativitate in cel mai scurt timp.

I. Care este lungimea maxima a profilelor decorative de polistiren expandat si extrudat?

R. Lungimea maxima a profilelor de polistiren expandat este de 2m iar la cel extrudat este de 1,2 m.

I. Sunt toxice pentru mediul inconjurator? Dar pentru copii?

R. Nu! Produsele NMC ROMANIA nu reprezinta pericol de toxicitate, atat pentru mediul inconjurator cat si membrii familiei dumneavoastra.

I. Sunt rezistente la umezeala, ploi, inghet?

R. Materialul de acoperire este alcatuit din rasini sintetice, aditivi, minerale calcaroase si cuartoase, apa. Stratul de material compozit confera polistirenului o buna rezistenta in timp, fiind rezistent la factorii externi.

I.Care sunt pasii in montarea profilelor decorative?

PASUL 1: PREGATIREA SUBSTRATULUI

Oricare ar fi substratul, acesta trebuie sa fie curat, fara praf, fara urme de grasime, uscat si in stare buna. Zugraveala veche si alte straturi organice trebuie sa fie razuite si curatate anterior montarii ornamentelor. Suprafetele trebuie sa fie plate. Este acceptata o abatere de maxim 1 cm pe metru. Daca este nevoie, trebuie efectuata renovarea substratului.

PASUL 2: CONDITII CLIMATICE

Sistemul se aplica in conditii atmosferice corespunzatoare, fara soare puternic, respectiv fara precipitatii.

Astfel tmin = 5 oC si tmax = 25oC, Umax = 60%.

PASUL 3: DEBITARE

Debitarea trebuie realizata cu o unealta adecvata. In urma masuratorilor efectuate pentru fiecare reper in parte.

PASUL 4: LIPIRE

Ornamentele se fixeaza pe suport cu ajutorul adezivului de exterior ADRo-Fix.

PASUL 5: TRATAREA ÎMBINARILOR

Imbinarea profilelor se realizeaza la o distanta de 1 mm, cu adezivul elastic de exterior ADRo-Kit, lasand un rost (cant) de circa 2 mm pana la suprafata. Acest cant se chituieste cu material compozit ADRo-Quartz , in vederea pastrarii continuitatii si uniformitatii suprafetei. Chituirea se va face dupa circa 2-3 zile de la montarea profilelor pe suport.

A NU se chitui rosturile cu adezivul de fixare

PASUL 6: FIXAREA MECANICA

Atunci cand este necesar, utilizati fixarea mecanica suplimentara la lipirea cu adeziv:

– atunci cand proeminenta este mai mare de 7 cm (ornament de dimensiune mare), oricare ar fi tipul substratului;

– pentru substraturile de tip MTV*, oricare ar fi dimensiunea ornamentului;

– pentru glafurile de pe toate substraturile, oricare ar fi dimensiunea ornamentului.

*mortar, tencuiala, var

PASUL 7: VOPSIREA PROFILELOR

Sistemul decorativ de tip profile respectiv placi, prezinta o suprafata putin rugoasa si de aceea se poate finisa cu o vopsea lavabila, acrilica pentru exterior, agrementata pentru acest tip de suport. Materialul compozit folosit este absorbant si de aceea este necesara aplicarea in prealabil a unui strat de amorsa de fatada, dupa care se foloseste vopseaua lavabila, acrilica de exterior. Va recomandam ca aceasta sa contina si silicon.

!NU finisati in cazul in care acoperirea este uda. Profilele si placile decorative udate de ploaie nu sunt compromise; ele pot fi finisate numai dupa ce stratul de material compozit e bine uscat.

Deschide chat
Te putem ajuta?