Redefineste interioarele decorative in stil Art Nouveau

Daca esti adeptul unui stil extravagant si iti doresti o casa care sa iasa in evidenta, orienteaza-te catre ornamentele decorative ale stilului Art Nouveau cunoscut si sub denumirea La Belle Epoque.

Aparut initial in Franta si Belgia, in perioada 1890-1914, acest stil decorativ organic, cu forme feminine, a carei frumusete incontestabila este apreciata si in zilele noastre, s-a dezvoltat ca o reactie impotriva stilului victorian si a imitatiilor istorice, incorporand artele plastice in arhitectura si design, precum si materiale inovatoare ca fierul si sticla, noi tehnologii si iluminari electrice si un design inspirat din forme ale naturii – flori, vita de vie, scoici, pene si aripi de insecte.

Numele acestui curent artistic provine de la numele magazinului Maison de l’Art Nouveau din Paris care expunea si vindea obiecte de arta. Cu liniile sale curbe si ondulate, stilul Art Nouveau a reprezentat tranzitia spre modernismul secolului XX.

Lemnul sculptat reprezinta o caracteristica a stilului Art Nouveau, iar fieraria decorativa si metalul turnat cu linii ondulate si asimetrice i-au cucerit pe proprietarii de case instariti si pot fi utilizate pentru porti, garduri si balustrade.

Vitraliile ilustreaza cel mai bine curbele si impodobesc sau pun in evidenta corpurile de iluminat. Faianta in stil Art Nouveau se potriveste cel mai bine in casele moderne si traditionale.

Atat interioarele casei tale, cat si fatada pot fi evidentiate cu ornamente decorative in care sa predomine colturile rotunjite, arcadele si asimetriile, iar ferestrele impodobite cu ancadramente si console decorative cat mai extravagante.

0