Rozeta decorativa – nota de eleganta a amenajarilor interioare

Rozeta decorativa se inscrie in categoria acelor amenajari interioare care pot schimba total aspectul unei incaperi. NMC Romania va pune la dispozitie rozete decorative realizate din polistiren expandat sau poliuretan ceea ce le face usor de montat si de vopsit.

rozeta perete

Este indicat sa tineti cont de cateva criterii atunci cand va decideti sa decorati cu ajutorul acestui detaliu arhitectural.Un prim element care trebuie luat in considerare este dimensiunea. Un diametru standard bun trebuie sa fie aproximativ la fel ca cel al corpului de iluminat. Rozeta poate fi mai mare doar daca tavanele sunt mult mai inalte pentru a echilibra diametrul.

rozeta decorativa de tavan

In ceea ce priveste stilul, avand in vedere numeroasele variante existente, alegerea poate fi foarte dificila. Se recomanda luarea in considerare a celorlalte indicii arhitecturale ale amenajarii interioare. Intr-o incapere cu elemente arhitecturale simple se potriveste foarte bine o rozeta in stil colonial datorita liniilor sale conservatoare. In cadrul unui decor vintage, a unuia romantic sau a unei combinatii de stiluri, se potriveste foarte bine o rozeta traditionala cu motive florale.

rozeta tavan pentru lustra

Mobilierul contemporan se poate combina cu o rozeta clasica, deoarece se creeaza un contrast care accentueaza ambele elemente. Pentru cei carora le place ideea unei rozete de tavan, dar doresc doar un accent usor, deoarece exista si alte detalii arhitecturale interesante in incapere, puteti alege o rozeta simpla fara model.

Odata ce rozeta a fost lipita cu adeziv, va trebui vopsita pentru a se potrivi tavanului sau in functie de preferinte. Pentru a evidentia mai mult culorile sau decoratiunile interioare, se poate vopsi marginea exterioara a rozetei intr-o nuanta adecvata. Centrul rozetei este, de obicei, decupat pentru a face loc corpului de iluminat, de aceea se recomanda ca, la achizitionarea rozetei, sa va asigurati ca decupajul se potriveste cu corpul de iluminat.

Rozetele de tavan adauga personalitate si stil spatiilor in care sunt montate. In cazul in care nu preferati o rozeta de tavan standard, puteti realiza amenajarea interioara cu ajutorul caroiajelor care vor modela tavanul intr-un mod asemanator cu deosebirea ca acestea se extind spre marginile camerei. Indiferent daca exista deja o rozeta de tavan in casa sau intentionati sa montati una, acesta va reprezenta un detaliu incantator care poate fi adaptat intotdeauna conform stilului propriu.

rozeta tavan pentru lampa

0