Stilul minimalist in amenajarile interioare

Aparut in anii ’50 in artele plastice, ca o consecinta a „marii depresii” provocate de criza economica, stilul minimalist a migrat ulterior in amenajarile interioare.

Minimalismul se traduce prin expresia “Less is more” (mai putin inseamna mai mult) exprimand starea de relaxare indusa prin obisnuita de a trai cu mai putin – obiecte, zgomot, culori etc. Limitarea se face la obiectele strict necesare, excluzandu-le pe cele amuzante, fara functionalitate in scopul de a mentine spatiul echilibrat.

bucatarie stilul minimalist

Stilul minimalist se refera la simplitatea care nu intotdeauna este la indemana, fara a implica insa conditionari decorative sau lipsa confortului. Se caracterizeaza prin coloristica redusa in care predomina albul si nuantele monocrome de bej, crem sau gri, iar in abordarea contemporana exista o tendinta de a include nuantele pastelate de verde.

living stil minimalist

Lumina joaca un rol foarte important si din acest motiv corpurile de iluminat se remarca prin simplitate si design. Directa sau indirecta, in unele situatii difuza, provenind din surse indirecte, cum ar fi scafele decorative, confera impresia de destindere si profunzime.

mansarda stilul minimalist

Pentru amenajarile interioare e bine de stiut ca formele geometrice, liniile drepte si decoratiunile fara model sau cu modele simple sunt reprezentative stilului minimalist.

perete stil minimalist

0